Projekty technologiczne i projekty wnętrz dla gastronomii

Restauracja Wrocław

Dlaczego warto wykonać projekt technologiczny?

Każdy lokal gastronomiczny musi spełniać określone warunki i przepisy. Wykonanie projektu i zaopiniowanie go u Rzeczoznawcy ds. higieniczno-sanitarnych gwarantuje pozytywny odbiór lokalu przez Sanepid. Dodatkowo projekt pozwoli na wykonanie szczegółowego kosztorysu sprzętu kuchennego oraz oszacowanie ilości potencjalnych klientów. Ułatwi również dostosowanie lokalu pod względem technicznym poprzez wytyczne dla wykonawców poszczególnych branż.

Co zawiera projekt?

– inwentaryzację lokalu

– spotkanie z Inwestorem celem omówienia technologii

– projekt technologiczny (układ funkcjonalny) – rzut

– zestawienie wyposażenia

– wytyczne budowlane

– wytyczne dla instalacji wodno-kanalizacyjnej

– wytyczne dla instalacji elektrycznej: rozmieszczenie gniazdek dla poszczególnych urządzeń

– wytyczne dla instalacji wentylacyjnej i gazowej

– opis techniczny

Dobry Kebab Słubice
Zapraszam do kontaktu po indywidualną wycenę.